Hozzávalók tészta:
1 kg liszt
5 dl tej
1 cs élesztő
6 db tojás
1 tk. só
15 dkg cukor
5 dkg vaj
Szóráshoz:
20 dkg darált dió, vagy mandula
15 dkg cukor, vagy édesítő
A tejet megmelegítjük, a lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, sót, vajat, a tojásokat, az élesztőt, majd a langyos tejet fokozatosan hozzáadagolva, kézzel, vagy géppel jól bedagasztjuk, amíg el nem válik a táltól és a kezünktől.(kb. 40 perc)
Én géppel és kézzel csináltam.
A diót ledaráljuk a cukorral összekeverjük.
A tésztát kiöntjük a gyúródeszkára, majd ujjnyi vastag csíkokat sodrunk és a formákra feltekerjük, felvert tojásfehérjével megkenjük és a diós keverékbe beleforgatva, kicsit rányomva a diót, tepsibe állítjuk és 175 fokon, szép pirosra sütjük. Nekem 30 perc alatt megsült, de ez függ a forma méretétől és a sütőtől is.
Végük lehúzzuk a formáról.
Kicsit munkaigényes, de nagyon finom sütemény lesz az eredmény.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.