Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Kürtőskalács

felvitel dátuma: 2013-02-01 10:44:28       mai nézettség: 1       nézettség: 2634
részletes recept
Kürtőskalács
Hozzávalók 6 személyre:

 

    50 dkg liszt

    1egész tojás + 1tojás sárgája

    10 dkg olvasztott vaj

    3 dl tej

    30 g élesztő

     6 ek cukor

    1 citrom lereszelt héja

    1 ek vaníliaaroma

    csipet

    cukor

    darált dió

A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Ehhez a süteményhez szükségünk van 6db sörösdobozra. Gondosan lemossuk, majd alufóliába teljesen befedjük, felhasználásig félre tesszük.

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a hozzávalókkal összegyúrjuk, addig kelesztjük, míg kétszeresére .

Ezután kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, és csíkokra vágom derelyevágóval a nyújtófa mellett.

 A formákat lekenjük olajjal (ez azért fontos, hogy a végén lejöjjön a kalács róla), majd a    csíkokat feltekerjük . Fontos, hogy picit mindig rátekerjünk az előző sávra, hogy ne legyen rés a kalácson.Ha feltekertük a kalácsot, kicsit hengergessük, minta sodrófával nyújtanánk valamit. Így a rétegek tökéletesen fedik majd egymást, és a tészta is egyenletes vastagságú lesz! Mielőtt cukros dióba forgatjuk,-fahéjas cukorba- kenjük meg tojássalszebb lesz a színe, és a cukor is jobban tapad!

Cukros darált dióba forgatjuk, és egy tepsiben felállítva 200 fokon megsütjük. (Kb. 20-25 perc )

Várunk, hogy hűljenek, majd kihúzzuk a formákat a kalácsból. Ha a feltekerésnél pici szabad helyet hagyunk felül, szépen ki fognak jönni.

A kalácsokat még melegen letakarjuk, hogy ne száradjanak ki.

Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Csilla Rigo 2013 február 23

Köszönjük a tippet, nagyon finom - nagyon szeretjük!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*