Különleges töltött karaj
1,5 karaj egyben, 1 marha húsleves kocka, kb 12 szelet bakon, nagy cikkere vágott vöröhagyma,5- 6 gerzd foghagyma, olaj,
Töltelék: 20 dkg túró, 1 kisfej vöröshagyma,2 gerezd foghagyma,1 cs petrezselyem, rozmaring, 1 szíkkadt zsele, 1 tojás, só, bors,8 dkg vaj, reszelt citromhéj. A
töltelékhez apróra vágom a hagymát, foghagymát, petrezselymet és a vajon megpirítom.Túrót a összevágot zsemlével,tojással, hagymával és a füszerekkel összekeverem.A húst késsel lappá vágom midkét oldalát sózom, borsozom,ráfektettem a bacoszeleteket, és rákenem a tölteléket. Szorosan feltekerem és összekötözöm.Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon körben elősütöm, majd egy tepsiben rakom. A serpenyőből kiöntöm a felesleges olajat kb 2 dl vizet öntök hozzá amiben a leveskockátfeloldom. Az égészet a húsra öntöm, a hagymát foghagymát mellé teszem, fóliával letakarom 200 fokon sütöm.
A sütőbem legalább egy órát sütni majd végefelé levenni róla a fóliát és egy kicsit megpititani .Hidegen és melegen is jó.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.