Hozzávalók:
1/2 kg comb, 1 fej vöröshagyma, 1 EK zsír, 20 dkg gomba, 20 dkg lebbencstészta, amit 3 cm db tördelünk 10 dkg füstölt sajt, 1 kg karfiol, 2 dl tejföl, 1 krémsajt,2 egész tojás, 1 húsleves kocka, (vagy delikát) só, bors, szerecsendió
Elkészítése:
A húst pici darabokra vágjuk,hagymát üvegesre pirítjuk,majd hozzáadjuk a húst fehéredésig kavarjuk kevés vizet öntünk rá és majdnem készre főzzük ekkor az apróra vágott gombát is hozzáadjuk és készre főzzük.
A karfiolt megpároljuk, vízbe só helyet a húsleveskockát, (vagy delikátot tesszük. A mártást is elkészítjük, 2 egész tojást felverjük, bele tesszük a tejfölt, krémsajtot,bors, só ízlés szerint, 1 teáskanál szerecsendiót és jól elkeverjük. Ha minden elkészült egy jénaiba a hús ¾ részt beleöntjük, erre megy a kis darabokra tördelt lebbencs tészta, amit nagyon kicsit előfőzünk,( nem Készre főzni )majd a maradék gombáshús,és a párolt karfiol egyenletesen rárakni. A mártással leönteni sajttal megszórni a tetejét, ( lehet füstölt is) 25 -30 perc alatt előmelegítet sütőben átsütni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.