Hozzávalók a golyókhoz: 40 dkg liszt, 25 dkg ráma, 4 ek kakaó, (sima nem cukros) 15 dkg cukor, 2 db tojás, 1 cs sütőpor
Hozzávalók a masszához: 1 kg túró, 30 – 35 dkg cukor,25 dkg ráma, 4 cs vaníliás cukor, 2 cs vaníliás pudingpor, ( sima főzős ) 8 db tojás
Elkészítése:
A golyókhoz összegyúrjuk az alapanyagokat, majd kis diónyi golyókat formázunk belőle, amit kikent és lisztezett 35 x 30 tepsibe rakunk sorba, egymástól kb 2-3 centis távolságokat tartva.
Ezután a masszát készítsük el, úgy, hogy a tojás fehérjéket pici sóval kemény habbá verjük, majd hozzá keverjük a többi alapanyaghoz, amit jól össze dolgoztunk. A masszát a tepsiben lévő golyók köré és rá folyatjuk, majd kb. 170-180 fokos meleg sütőben kb. 35-45 perc alatt kisütjük. Akkor sült meg, ha fogpiszkálót beleszúrva arra már nem tapad rá a massza, és a teteje szép egyenletes világos barna. Tetejét porcukorral megszórva kínáljuk.
Annyi szelet sütink lesz, amennyi golyót tettünk a tepsibe. Úgy vágjuk össze, hogy egy-egy golyó legyen egy-egy süti szelet közepén, mert úgy az igazán guszta
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.