Fincsi!!
400 gr főtt kukorica, vagy kukoricakonzerv
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 púpozott evőkanál keményítő liszt
1, 5 l víz
3 deci főzőtejszín
4 evőkanál olaj
2 kiskanál tengeri só
1 csapott kiskanál feketebors
kevés chili
Csípős paprikakrém, lehet házi is
Az apróra vágott hagymát, a fokhagymával az olajon megfuttatom. A vízből elveszek 2 decit, ebben elkeverem a keményítőlisztet, és a többi vízzel a hagymára öntöm, beleteszem a kukoricát, néha kevergetve a forrástól főzöm 4- 5 percet. Beleteszem a sót, a chilit, a feketeborsot. A tűzről leveszem, bot mixerrel kimixelem, belekeverem a tejszínt, felforralom, néha megkeverem. A tálaláskor minden tányérba teszek egy jó kiskanálnyi paprikakrémet. Ez a leves úgy jó, ha csípős. Kenyérrel fogyasztható.
Meglepően ízletes, laktató leves. Kívánok jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.