Én 8 közepes csövet főztem meg és morzsoltam le.
A tejes kukoricát a szokásos módon megfőzzük a 7,5 l-es Mesterszakács Füles Főzőedényben. Kihűtjük, majd szépen lemorzsoljuk.
A lemorzsolt kukoricát kis üvegekbe rakjuk, jól megnyomkodjuk, hogy szorosan legyenek a szemek, kitöltsék jól az üvegeket.
A vizet, sóval, cukorral felforraljuk az 1 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényünkben. (2 l vízhez 3 dkg só és 6 dkg cukor). Nekem a 4 üvegre fél liter lé elég lett!
1 cső kukorica, kb. egy 370 ml-es üveget tölt meg. A forró lével öntsük tele a megtöltött kis üvegeket. Csurig tölthetjük, a felesleg majd kiforr belőlük.
Zárjuk le jó szorosan az üvegeket.
Egy nagy fazekat, amit a dunsztolásra használunk, béleljünk ki újságpapírral vagy tiszta konyharuhával.
Állítsuk bele az üvegeket, és töltsük fel a fazekat úgy vízzel, hogy a kis üvegeket teljesen ellepje, sőt egy kicsit magasabbon legyen a víz, mint az üvegjeink.
Tegyük fel forrni, és forrástól számítva 20 percig forraljuk. Mikor kész, óvatosan öntsünk le a forró vízből, de szükség lesz még rá, tehát egy tálba öntsünk át annyit, hogy az üvegeket ki tudjuk venni. Konyharuhával vagy edényfogó kesztyűvel dolgozzunk, nehogy elégessük a kezeinket. Fordítsuk fejre az összes üveget, vissza a fazékba. Öntsük vissza az előbb leöntött forró vizet, és így hagyjuk teljesen kihűlni a kukorica konzervet.
Miután kihűltek, kiszedjük a vízből, szárazra töröljük az üvegeket és mehetnek a helyükre.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.