szuper jók! Én még soha nem használtam kukoricalisztet.
40 dkg kukorica liszt
3 ek.méz
15 dkg vaj
3 ek.tejföl
1 tk. vanília kivonat
½ citrom héja és leve
1 tojás
1 tk.szódabikarbóna
cipetnyi só
lekvár ízlés szerint
A lisztben elkeverjük a sót, a szódabikarbónát, a mézet, a vanília kivonatot, csipetnyi sót,a citromhéjat. Belemorzsoljuk a puha vajat, beleöntjük a citromlét és a tojással összegyúrjuk.
A tésztát 30 percre hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük, majd elfelezzük és kb. 4 cm átmérőjű hengerekké sodorjuk. A hengerekből 1 cm széles korongokat vágunk, tenyerünkkel vagy ujjainkkal kissé szétlapítjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A korongok közepébe az ujjunkkal kis mélyedést nyomunk, ide töltünk egy kevés, sűrű lekvárt.
Előmelegített sütőben készre sütjük.
kb. 40-45 db
Eredeti recept: http://receptek.laptopkonyha.hu/receptek/?sw_17_page=6&sw_17_item=745&sw_17_folder=180
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.