Ez a töltött káposzta a gyerekkori emlékeket eleveniti föl.
Hozzávalók: 70 dkg darált hús, 25 dkg kukorica dara, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 púpozott evőkanál zsír, vagy olaj, 5 gerezd fokhagyma, 1db zöldpaprika, só, bors, delikát,ízlés szerint, 1 fej édeskáposzta. 1/2 l paradicsomlé
Elkészítése:
Először a káposztát forró vízben a leveleire szedjük, és a vastag ereit levágjuk ha nagyok a levelek akkor ketté tépjük. A hagymát paprikát apró kockára vágjuk és üvegesre pároljuk a fokhagymával együtt. Ekkor a húst hozzáadjuk megszórjuk fűszerpaprikával, sóval, és kevés vizet adunk hozzá majd készre főzzük és langyosra hűtjük. A jól megmosott lecsurgatott kukorica darával összekeverjük a húst, és ízlés szerint fűszerezzük. A káposzta levelekbe betekerjük, én pataki tálba raktam felöntöttem vízzel úgy, hogy ellepje a káposztát, és betettem 45 percre előmelegített sütőbe. Az idő leteltével a levet leöntöttem róla, és ½ l paradicsom levet rá öntöttem majd 20 percre vissza tettem még a sütőbe.
A zsiradékot nem szabad sajnálni belőle mert kemény marad a töltelék!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.