Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Kukorica darás töltött káposzta

felvitel dátuma: 2016-08-31 13:09:16       mai nézettség: 1       nézettség: 1748
részletes recept
Kukorica darás töltött káposzta
Hozzávalók 5 személyre:

Hozzávalók: 70 dkg darált hús, 25 dkg kukorica dara, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 púpozott evőkanál zsír, vagy olaj, 5 gerezd fokhagyma, 1db zöldpaprika, , bors, delikát,ízlés szerint, 1 fej édeskáposzta. 1/2 l paradicsomlé

Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

Először a káposztát forró vízben a leveleire szedjük, és a vastag ereit levágjuk ha nagyok a levelek akkor ketté tépjük. A hagymát  paprikát apró kockára vágjuk és üvegesre pároljuk a fokhagymával együtt. Ekkor a húst hozzáadjuk megszórjuk fűszerpaprikával, sóval, és kevés vizet adunk hozzá majd készre főzzük és langyosra hűtjük. A jól megmosott lecsurgatott kukorica darával összekeverjük a húst, és ízlés szerint fűszerezzük. A káposzta levelekbe betekerjük, én pataki tálba raktam felöntöttem vízzel úgy, hogy ellepje a káposztát, és betettem 45 percre előmelegített sütőbe. Az idő leteltével a levet leöntöttem róla, és ½ l paradicsom levet öntöttem majd 20 percre vissza tettem még a sütőbe.

A zsiradékot nem szabad sajnálni belőle mert kemény marad a töltelék!

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

8/10 modiandrasné 2016 szeptember 1

Ez a töltött káposzta a gyerekkori emlékeket eleveniti föl.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*