50 dkg túró
6,5 dl tej
10 dkg vaj
3 cs zselatin
20 dkg porcukor
banán kb 3 db
Házi bevonó: (ezt egy nappal előbb el kell készíteni!!!)
1 ek, zselatin, 1 ek. méz, 1 ek. vaj, 6 ek, víz, 1 kg porcukor
Őzgerincs formát kibélelek fóliával. 50 dkg túrót turmixolok 2,5 dl tejjel. Ebbe belekeverek 20 dkg porcukrot és 10 dkg olvasztott vajat. 2 dl hideg tejben elkeverek 3 csomag zselatint és ezt felöntöm 2 dl forró tejjel. Belekeverem a túrós masszába. Kb három banánt feldarabolok és azt is beleteszem. Az egészet beleöntöm a formába majd 4 órára hűtőbe teszem. Mielőtt kiveszem azért megnyomkodom a tetejét hogy tutira összeállt e. Aztán kiborítom és díszítem. Erre most cukormassza került. A virágokat és a pillangókat már két nappal előtte megcsináltam a leveleket pedig csak most hogy ne keményedjen meg.
Cukor massza: 1 ek. zselatint felforrósítok 6 ek. vízben, majd felolvasztok benne 1 ek. mézet és 1 ek. margarint. Ezt az átszitált fél kg porcukorra öntöm. Kanállal elkeverem, majd addig adok hozzá még porcukrot amíg már nem tudom kanállal keverni. Ekkor váltok kézi gyúrásra, nem baj ha ragadós a massza, összesen kb 1 kg porcukor kell. Ekkor abba hagyom a gyúrást és egy napra fóliába teszem pihenni. Másnapra megkeményedik ekkor vajas kézzel átgyúrom hogy jó ruganyos legyen. (kevés vaj kell csak ha folyékony színezéket teszünk hozzá!) Porcukros deszkán nyújtjuk, szaggatjuk formára.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.