1,5 kg sárgarépa,
2 kg savanykás alma (idared)
2 citrom leve,
4 narancs leve,
0,5 kg cukor,
1 csipet só,
késhegynyi borkénpor,
csipet citromsav
Az almát és a répát megtisztítjuk, feldaraboljuk és külön edényben bő vízben megfőzzük .Ha megfőtt, leturmixoljuk, összeöntjük és hozzákeverjük a többi hozzávalót a borkén kivételével. Egyet forralunk rajta, és most tegyük hozzá a borként. Még melegen üvegekbe töltjük. Ha kihűlt hűvös helyen tároljuk.
Ebből a mennyiségből kb 10 liter lesz! Nagyon finom, csak ajánlani tudom mindenkinek!!!
Egészségetekre!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.