Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Kubai kenyér

felvitel dátuma: 2014-01-18 11:15:40       mai nézettség: 1       nézettség: 3742
részletes recept
Kubai kenyér
Hozzávalók 4 személyre:

Rétes és finomlisztből készült kubai kenyér

szezámmaggal megszórva

Hozzávalók

 

200 gr rétesliszt

300 gr finomliszt

2 tk tengerisó

1 tk cukor

25 gr friss élesztő

300 gr FORRÓ víz

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 90 perc

Elkészítés:

A kenyér dagasztása ugyan úgy készült.

A lisztet dagasztótálba tettem, hozzáadtam a sót, cukrot és belemorzsoltam a friss élesztőt. Alaposan elkevertem. Beindítottam a keverőgépem és miközben keverte, határozott mozdulattal belezuttyintottam a forró vizet. Gyorsan összekevertettem.

A kevertetést addig folytattam, amíg teljesen egybeállt a tészta. ( Lehet csak kézzel is. )

 

Ezt követően a munkafelületre tettem és 7 percig kézzel gyúrtam. Teljesen selymes, hólyagos, puha, rugalmas, nem ragadt és nagyon jól esett, hogy meleg volt.

 

A már előre elkészített, vékonyan olajjal kikent tálba raktam, a tál tetejére egy tányért tettem és beraktam a 30 fokos sütőbe. 15 percet pihent itt a tésztám, csak, pontosan 15 percet!

 

 



Ekkor, kivettem, kicsit megszeretgettem, formáztam rajta, hogy szép kerek legyen és sütőpapíros tepsire raktam. Bevizeztem a kezem és megsimogattam a cipócskát, majd megszórtam az szezámmal. Tetejüket bemetszettem kereszt alakban egy zsilettel.

 

A kenyeret beraktam a hideg sütőbe ( 30 fokos! ) Alá raktam egy lábasban forró vizet ( 1 l ) és bekapcsoltam a sütőt 200 fokra légkeverésre. Beállítottam az órát 40 percre.

 

A kenyér a sütő hőfokának emelkedésével együtt emelkedett és gyönyörűen megrepedezett.

Félidőben letakartam egy sütőpapírral, hogy ne

piruljon túl.

Nekem 90 perc kellet a sütéshez mert az enyém nem légkeveréses sütő,

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Vida Sándor 2014 január 18

Klassz!

0/10 Karolin 2015 november 14

Isteni és jól néz ki,de mitől kubai?

0/10 Krisztián Tódor 2015 november 19

Hogy állítottad a sütőt légkeverésre, ha az nem légkeveréses? A kamu recepteknél is figyelni kellene a részletekre!

0/10 Krisztián Tódor 2015 november 19

Ja igen. Mi az hogy nem kell külön keleszteni, a 15 perces "pihentetés" mi a f@szom?

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*