Klassz!
Rétes és finomlisztből készült kubai kenyér
szezámmaggal megszórva
Hozzávalók
200 gr rétesliszt
300 gr finomliszt
2 tk tengerisó
1 tk cukor
25 gr friss élesztő
300 gr FORRÓ víz
A kenyér dagasztása ugyan úgy készült.
A lisztet dagasztótálba tettem, hozzáadtam a sót, cukrot és belemorzsoltam a friss élesztőt. Alaposan elkevertem. Beindítottam a keverőgépem és miközben keverte, határozott mozdulattal belezuttyintottam a forró vizet. Gyorsan összekevertettem.
A kevertetést addig folytattam, amíg teljesen egybeállt a tészta. ( Lehet csak kézzel is. )
Ezt követően a munkafelületre tettem és 7 percig kézzel gyúrtam. Teljesen selymes, hólyagos, puha, rugalmas, nem ragadt és nagyon jól esett, hogy meleg volt.
A már előre elkészített, vékonyan olajjal kikent tálba raktam, a tál tetejére egy tányért tettem és beraktam a 30 fokos sütőbe. 15 percet pihent itt a tésztám, csak, pontosan 15 percet!
Ekkor, kivettem, kicsit megszeretgettem, formáztam rajta, hogy szép kerek legyen és sütőpapíros tepsire raktam. Bevizeztem a kezem és megsimogattam a cipócskát, majd megszórtam az szezámmal. Tetejüket bemetszettem kereszt alakban egy zsilettel.
A kenyeret beraktam a hideg sütőbe ( 30 fokos! ) Alá raktam egy lábasban forró vizet ( 1 l ) és bekapcsoltam a sütőt 200 fokra légkeverésre. Beállítottam az órát 40 percre.
A kenyér a sütő hőfokának emelkedésével együtt emelkedett és gyönyörűen megrepedezett.
Félidőben letakartam egy sütőpapírral, hogy ne
piruljon túl.
Nekem 90 perc kellet a sütéshez mert az enyém nem légkeveréses sütő,
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.