Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Krumplival kovászolt patisszon, és tök

felvitel dátuma: 2015-08-15 18:02:25       mai nézettség: 1       nézettség: 1367
részletes recept
Krumplival kovászolt patisszon, és tök
Hozzávalók 10 személyre:
2,5 kg. patisszon, tök, esetleg cukkini,
1 csokor szárított kaporszár,
3 db. nagyobb krumpli,
5 gerezd fokhagyma,
2 fej lila hagyma,
több szál friss kakukkfű, csombor, (borsikafű) és néhány bazsalikomlevél,
1 kisebb csilipaprika,
2 evőkanál só.
Előkészületi idő: 20 perc


Elkészítés:
A kovászoláshoz 5 literes, tisztára mosott üveget használtam. Az üveg aljára, közepére, és tetejére is tettem krumpliszeleteket és szárított kaporszárakat (ezeket nyár elején tettem félre kizárólag kovászolt zöldségfélékhez) A megtisztított, darabolt, vagy csíkokra vágott zöldségekhez vékonyabbra csíkozott fokhagyma gerezdeket tettem, (ezek íze így könnyebben kioldódott, majd elvegyült a kovászoló lében)  A kaprot, a lila hagymával, és a zöld fűszerekkel együtt elosztottam az üvegben egyenletesen, a tök, és a cukkini közé dugdostam. A bevágott csiliket is az üvegbe tettem. Az egész üveg felöntésére 2 liter meleg (nem forró) vízre volt szükség, amiben feloldottam 2 evőkanál sót. A tetejét erősebb kaporszálakkal szorítottam le, hogy ne emelkedjen ki a zöldség. Alá műanyag tányért tettem, amiben összegyűlt naponta a kovászoló , de ezt reggelente ellenőriztem, és visszatöltöttem az üvegbe. A tetejét is lefedtem egy újabb műanyag edénnyel.
Enyhén csípős, kellemes fűszerezésű lett a kovászolt zöldség. Levét nem kellet leszűrni, hidegen kitűnő ivólé lett belőle.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*