Tesztahoz: 1 kg Liszt 1 tojas So izles szerint ( en 1 nagyobb csipetnyit tettem) Kb 3 ek olaj Viz Toltelek kb 50 db-hoz:6 krumpli So,bors 1 hagyma apróbb kockára vagva Keves olaj Edeskrumplis toltelek:edeskrumpli főzve-összetörve Orolt bors Húsos toltelek: darált borju vagy sertescomb(akar a kettő keveréke) So,bors Apróra vágott hagyma
A tészta hozzavaloit jol osszegyurjuk. Annyi vizet adjunk hozza,hogy puha tesztat kapjunk,majd Takarjuk le es pihentessuk kb 20 percet. Kozben készítsük el a tölteléket.A megtisztított krumplit enyhén sos vizben főzzük puhára es törjük ossze.Az apróra vágott hagymát keves olajon piritsuk meg,majd a pirított hagymabol 1-2 púpos ek keverjuk az összetört krumplihoz.Izesitsuk:so,bors izles szerint. Lisztes felületen nyujtsuk vékonyra a tesztat es szaggassuk ki.A kiszaggatott tésztára tegyünk kb 1 kk krumplit es kézzel vagy formázó segítségével zárjuk le alaposan,nehogy főzés kozben kijöjjön a toltelek. A húsos toltelek hozzavaloit keverjuk ossze es töltsük meg a tesztat vele.Enyhén sos bő forrásban levő vizben főzzük készre. Ebbol a mennyisegbol kb 150-170 db lesz.formazas utan lisztezett talcan tegyuk egymas melle a varenykit szorosan,majd liszttel megszorva tegyuk a fagyasztoba.Masnap tegyuk dobozba vagy zacskoba es a kovetkezo felhasznalasig taroljuk a fagyasztoba.Fozes elott kb 2 oraval vegyuk ki a fagyasztobol,majd fozzuk keszre. Talalhatjuk piritott hagymas olajba forgatva, valamilyen ontettel talalva,akar tejfollel...izles szerint.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.