A krumplit egészben megfőzöm, majd meghámozom. A vöröshagymát meghámozom, és félfőre vágom. A zellert megtisztítom, félbevágom, majd 1-2 mm vastagságúra szeletelem. A cukorból, ecetből és sóból, kb. 2 liter salátalevet készítek, amibe beleteszem a felszeletelt zellert, és addig forralom, amíg a zeller puha lesz. A salátalében lévő cukor, ecet és só mennyiségét mindenki saját ízlésére bízom. Én úgy szoktam elkészíteni, hogy a cukorral és ecettel kellemesen pikáns saláta levet készítek, majd megsózom és ezután forralom. Lehet erőteljesebben ízesíteni, mert a krumpli beszedi és kisimítja az ízeket. A krumplit karikára vágom, és a felét lerakom egy tálba. Megsózom, majd rárakom a felszeletelt hagymát. Ezt a réteget is megsózom. Ezután a maradék krumplit rakom rá, sózom, majd az egészet felöntöm a felforralt salátalével. A tetején elrendezem a zellerszeleteket, meghintem fehér borssal. Az egészet, előző napon érdemes elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek. Hűvös helyen, több napig eltartható.
http://karcsifozdeje.blogspot.hu/2014/11/krumplisalata-zellerrel.html
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.