Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Krumplisaláta zellerrel

felvitel dátuma: 2014-11-13 11:46:27       mai nézettség: 4       nézettség: 2312
részletes recept
Krumplisaláta zellerrel
Hozzávalók 8 személyre:
2 kg burgonya
3 fej vöröshagyma
1 fej zellergumó
2 ek cukor
2 ek ecet
2 ek
1 kávéskanál őrölt fehérbors
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

A krumplit egészben megfőzöm, majd meghámozom. A vöröshagymát meghámozom, és félfőre vágom. A zellert megtisztítom, félbevágom, majd 1-2 mm vastagságúra szeletelem. A cukorból, ecetből és sóból, kb. 2 liter salátalevet készítek, amibe beleteszem a felszeletelt zellert, és addig forralom, amíg a zeller puha lesz. A salátalében lévő cukor, ecet és mennyiségét mindenki saját ízlésére bízom. Én úgy szoktam elkészíteni, hogy a cukorral és ecettel kellemesen pikáns saláta levet készítek, majd megsózom és ezután forralom. Lehet erőteljesebben ízesíteni, mert a krumpli beszedi és kisimítja az ízeket. A krumplit karikára vágom, és a felét lerakom egy tálba. Megsózom, majd rárakom a felszeletelt hagymát. Ezt a réteget is megsózom. Ezután a maradék krumplit rakom , sózom, majd az egészet felöntöm a felforralt salátalével. A tetején elrendezem a zellerszeleteket, meghintem fehér borssal. Az egészet, előző napon érdemes elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek. Hűvös helyen, több napig eltartható.

http://karcsifozdeje.blogspot.hu/2014/11/krumplisalata-zellerrel.html

Szakács: LigetiK


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*