Hozzávalók: 1 l tej
20 dkg rétes liszt
kb 1 kg sima liszt ( De ha lágynak látod akkor még kell hozzá a sima lisztből)
3 evőkanál cukor
1 teáskanál só
1.5 dl olaj
5 dkg élesztő
10 dkg ráma a tészta kenéséhez
Elkészítése:
Jól kidolgozod a tésztát az étolajjal együtt. Meghagyod kelni és kinyújtod meg kened 10 dkg puha rámával.
Összehajtod úgy hogy aluról felfelé felőröl lefele és a egyik és másik végét oldalról rá hajtod ,hogy így keljen meg ismét.
Majd elnyújtod és ízlés szerint megtöltöd. (Ezt a tészta mennyiséget lehet felezni is )
Töltelék a krumplislepénynek 1 kg krumpli ( megtisztítva legyen) 1 kg túró, 5 egész tojás,175 g tejföl,10 dkg ráma, 1 citrom reszel héja, 1 vaníliás cukor,és ízlés szerin cukor körülbelül 15- 20 dkg
A krumplit sós vízbe megfőzni, leönteni róla a vizet, és krumpli nyomóval átnyomni kihűteni, és az összes hozzávalóval összedolgozni. Egy 35 x 30 tepsit kizsírozni és 2,5 cm vastag tésztát nyújtani erre rá önteni az egész tölteléket és előmelegítet sütőben olyan 40-45 percig sütni közepes hőfokon sütni a maradék tésztát bármivel lehet tölteni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.