Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Krumplis túrós lepény

felvitel dátuma: 2014-05-04 15:11:52       mai nézettség: 1       nézettség: 3665
részletes recept
Krumplis túrós lepény
Hozzávalók 6 személyre:


Hozzávalók: 1 l tej
20 dkg rétes liszt
kb 1 kg sima liszt ( De ha lágynak látod akkor még kell hozzá a sima lisztből)
3 evőkanál cukor
1 teáskanál
1.5 dl olaj
5 dkg élesztő

10 dkg ráma a tészta kenéséhez

Előkészületi idő: 130 perc

Sütési idő: 120 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

Jól kidolgozod a tésztát az  étolajjal együtt. Meghagyod kelni és kinyújtod meg kened 10 dkg puha rámával.

Összehajtod  úgy hogy aluról felfelé  felőröl lefele és a egyik és másik végét oldalról hajtod ,hogy így keljen meg ismét.

Majd elnyújtod és ízlés szerint megtöltöd. (Ezt a tészta mennyiséget lehet felezni is )

Töltelék a krumplislepénynek 1 kg krumpli ( megtisztítva legyen) 1 kg túró, 5 egész tojás,175 g tejföl,10 dkg ráma, 1 citrom reszel héja, 1 vaníliás cukor,és ízlés szerin cukor körülbelül 15- 20 dkg

A krumplit sós vízbe megfőzni, leönteni róla a vizet, és krumpli nyomóval átnyomni kihűteni, és az összes hozzávalóval összedolgozni. Egy 35 x 30 tepsit kizsírozni és 2,5 cm vastag tésztát nyújtani erre önteni  az egész tölteléket és előmelegítet sütőben olyan 40-45 percig sütni közepes hőfokon sütni a maradék tésztát bármivel lehet tölteni.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*