· 60 dkg krumpli - hámozva, kis kockákra vágva
· 50 dkg fodros vagy kocka tészta
· 1 fej vöröshagyma
· 1 dl olaj vagy zsír
· 1 bő teáskanál őrölt piros paprika
· 1 kk őrölt bors
· 1 tk só
Egy nagyobb serpenyőben a vöröshagymát forró zsiradékban megfonnyasztom, meghintem pirospaprikával, beleöntöm a krumplikockákat, sózom, borsozom, kb. 1/2 dl vizet öntök rá, majd saját levében - fedő alatt - takarékon puhára párolom, néha megkevergetve.
Közben a tésztát bő, sós vízben a javasolt idő szerint kifőzöm, leszűröm.
Amikor megpuhult a krumpli, a közben kifőtt tésztával összekeverem.
Savanyúsággal, befőttel nagyon finom.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.