Hozzávalók:
A krumplit héjában főzöm meg, majd megpucolom és jól áttöröm. Az élesztőt összemorzsolom,és nagy csipet cukrot rászórok, és elfolyósítom vele. A lisztet a margarinnal jól elmorzsolom, és mehet rá a só, tojás, tejföl, és a főtt krumpli, nameg az elfolyósított élesztő. Jól összedolgozom, és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztem. aztán kb. 1,5-2 ujjnyi vastagságúra nyújtom. Pogácsaszaggatóval kiszaggatom, sütőpapírral bélelt tepsire helyezem őket, majd lekenem egész tojással. Megszórom magokkal, vagy sajttal.
Hagyom még egy negyed órát kelni a tepsin is.
Ennyi idő elég is,hogy felmelegedjen a sütő, amit 180 fokra állítok. Mondanám az időt, hogy meddig sütöttem, ha néztem volna az időt....:S A szezámmagos és lenmagos verzióim picit hókábbak lettek, a tökmagos és napraforgómagosak pedig túlsültek:D
Na, majd legközelebb talán eltalálom az arany középutat!:) Íze nagyon finom, állaga puha, szivacsos szerkezetű!:)
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.