Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » KRUMPLIS POGÁCSA

felvitel dátuma: 2011-12-19 21:47:36       mai nézettség: 2       nézettség: 1908
részletes recept
KRUMPLIS POGÁCSA
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók:

  • 25 g élesztő
  • pici cukor
  • 500 g liszt
  • 1 evőkanál
  • 150 g margarin
  • 1 egész tojás + 1 a kenéshez
  • 2 dl tejföl
  • 250-300 g főtt, áttört burgonya
  • szóráshoz: magvak vagy reszelt sajt
Előkészületi idő: 120 perc


Elkészítés:

A krumplit héjában főzöm meg, majd megpucolom és jól áttöröm. Az élesztőt összemorzsolom,és nagy csipet cukrot rászórok, és elfolyósítom vele. A lisztet a margarinnal jól elmorzsolom, és mehet a , tojás, tejföl, és a főtt krumpli, nameg az elfolyósított élesztő. Jól összedolgozom, és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztem. aztán kb. 1,5-2 ujjnyi vastagságúra nyújtom. Pogácsaszaggatóval kiszaggatom, sütőpapírral bélelt tepsire helyezem őket, majd lekenem egész tojással. Megszórom magokkal, vagy sajttal.
Hagyom még egy negyed órát kelni a tepsin is.
Ennyi idő elég is,hogy felmelegedjen a sütő, amit 180 fokra állítok. Mondanám az időt, hogy meddig sütöttem, ha néztem volna az időt....:S A szezámmagos és lenmagos verzióim picit hókábbak lettek, a tökmagos és napraforgómagosak pedig túlsültek:D
Na, majd legközelebb talán eltalálom az arany középutat!:) Íze nagyon finom, állaga puha, szivacsos szerkezetű!:)
Jó étvágyat hozzá!

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*