20 dkg főtt krumpli
30 dkg liszt
Másfél dl tej + 1,5 dkg élesztő + pici cukor
1 ek. tejföl, 1 kiskanál só
A burgonyát puhára főzzük, összetörjük. A lisztet elkeverjük a sóval. Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A főtt burgonyát, a lisztet összekeverjük, hozzáöntjük az élesztős tejet és jól kidolgozzuk. Langyos helyen 30 perc alatt kétszeresére kelesztjük, majd másfél cm vastagságúra kinyújtjuk. Nagyobb pogácsaszaggatóval korongokat vágunk belőle. Még 20 percig pihentetjük. Egy mély serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A tésztabucikat széthúzkodjuk és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Ízlés szerint fokhagymás tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.