Nagyon jó recept, én még krumplisan nem sutottem, de hamarosan kipróbálom! Koszonom a receptet!
Hozzávalók:50 dkg. liszt,25 dkg. főtt áttört burgonya,2 dl. tej,2 dkg. élesztő,só, pici cukor, olaj a sütéshez.
Elkészítés: a tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt,és a listhez keverjük. Hozzáadjuk az áttőrt burgonyát, sót,és nagyon kidolgozzuk.
/ én úgy csináltam, hogy az élesztős tejet kenyérsütőbe tettem,és bele raktam a burgonyát. bekapcsoltam a dagasztó programot és jól kikevertettem a géppel. Ha így csináljuk még közben egy kis tejet öntünk hozzá, hogy könnyebben keverjen a gép./Ha kikevertük, lisztezett deszkára öntjük és duplájára kelesztjük. Nagy pogácsa szaggatóval/vagy pohárral/ kiszaggatjuk. Az olajat felhevítjük,és a tésztát a kezünkkel nyújtva vékonyra húzzuk,a kép szerint, és sütjük. Lehet fokhagymás olajjal, vagy tejföllel és sajttal tálalni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.