Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Krumplis lángos

felvitel dátuma: 2011-09-13 10:05:00       mai nézettség: 1       nézettség: 2338
részletes recept
Krumplis lángos
Hozzávalók 4 személyre:

5O dkg simaliszt
50 dkg rétesliszt
egy eveseskanál
3 dkg porcukor
fél liter tej
friss élesztö 6-7 dkg

1 dl olaj
6 közepes krumpli
1 kiskanál köménymag
1 liter olaj a sütéshez

Kenő a lángos kenéséhez:
1 fej fokhagyma
1 kanál
1 dl olaj
1/2 dl víz

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Egy nagy tálba szitálok 5O dkg simalisztet és 50 dkg réteslisztet egy leveseskanál sót és 3 dkg porcukrot. Megmelegítek, de csak langyosra fél liter tejet.
Ebböl 1 dcl tejbe belemorzsolok friss élesztöt 6-7 dkg -ot és 2 dkg porcukrot.
Meleg helyen felfuttatom.

A liszthez adok 1 dl olajat és a felfuttatott élesztöt és a tejet.
6 közepes krumplit megpucolok, kockákra vágok és sós vízben puhára fözöm.
Amikor kihült, csomómentesre áttöröm és a lisztben elmorzsolom.
1 kiskanál köménymagot is szórok bele. Bedagasztom.
Vagy gépi dagasztóval, vagy kézzel.
Amikor megkapom a közepes keménységü tésztát, amikor már egynemü és szalagos, és elválik a tál falától, akkor picit meglisztezem letakarom tiszta törlöruhával és meleg helyre teszem.
Én még egy pokrócot is borítok rá.
KB.45 perc múlva megkel.
Lisztezett deszkára borítom és nagyon óvatosan kinyújtom kb 1-1,5 cm magasra.
Nem szabad erösen nyújtani, a lejobb kézzel széthúzni.
Megszórom liszttel és egy kerek kis liszetezett szélü tállal köröket szaggatok belöle.
Egy lábasba 1 liter olajat hevítek de nem tiszta forróra és egyenként belerakom a lángosokat.
Megfogok egy lángost a szélén és kissé a széleit meghúzva nagyobbra, kerekebbre, beleteszem a forró olajba és rövid ideig sütöm majd megfordítom és egy tálba rakom.
Fokhagymával kenem meg mindet egyenként még forrón a kisütés után.
Egy csészébe vágok apróra 5-6 gerezd fokhagymát,1 kanál sót adok hozzá és egy dcl olajat és fél dcl vizet Jól összekeverem és ezzel kenem le a lángoskákat.
A maradék tésztát nem gyúrom össze hanem a darabkákat is kisütöm egy külön tálban kínálom.
Jó étvágyat!

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Renáta 2011 szeptember 13

Nálunk is egy nagy kedvence a családnak! Szép és guszta!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*