Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 1 csütörtök Fülöp, Jakab névnapja

Főoldal » Leves ételek recept » Krumplis gombócleves a szegények levese

felvitel dátuma: 2011-08-27 15:46:08       mai nézettség: 1       nézettség: 3355
részletes recept
Krumplis gombócleves a szegények levese
Hozzávalók 4 személyre:

1,5 l viz
izlés szerint
50 dkg burgonya
1 csm zellerlevél szárával együtt
1 db paradicsom
1 fej hagyma
0,5 dl olaj
1 kk. pirospaprika

A burgonyához:
35 dkg liszt

a sült pogácsához 2 dl olaj

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

A vizet felteszem, megpucolom a krumplit egészben hagyom és bele a főzővizbe, hozzádobom a csokor zellert és megfőzöm.
Kb 15-20 perc.
Addig a 0,5 dl olajon a felapritott hagymát megsütöm, pirospaprikával szinezem, beledobom a feldarabolt paradicsomot vagy 1 dl paradicsomlét, 1 dl vizzet öntök hozzá és csendesen 5-10 percig fözöm, hogy a kicsit besürűsödjön.
megfött krumplikat szürőlapáttal kiemelem egy tálba és összetöröm, sózom és hagyom kihülni egy kicsit.
Addig a leveslébe beleszűröm a hagymás keveréket.
Ez adja a színét és ízét.
A tört krumplihoz adok 35 dkg lisztet, sót és összegyúrom, és a feléből kis gombócokat csinálok és beleteszem a forró  levesbe.
Addig főzöm csak mig feljönnek a leves tetejére.
Már tálalható is.
A burgonyás tészta másik felét pedig egy kis deszkán kézzel újjnyi vastagra szétnyomkom, kis pogácsákat szaggatok belőle, és forró olajban kisütöm.
Sajttal meghintem a meleg pogikat és fokhagymás sós tejföllel kinálom.
Ebben a hőségben ez elegendő egy ebédre.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/recept/szegenyek_levesekrumplis_gomboccal__3998?kat_id=26

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*