1,5 l viz
só izlés szerint
50 dkg burgonya
1 csm zellerlevél szárával együtt
1 db paradicsom
1 fej hagyma
0,5 dl olaj
1 kk. pirospaprika
A burgonyához:
35 dkg liszt
só
a sült pogácsához 2 dl olaj
A vizet felteszem, megpucolom a krumplit egészben hagyom és bele a főzővizbe, hozzádobom a csokor zellert és megfőzöm.
Kb 15-20 perc.
Addig a 0,5 dl olajon a felapritott hagymát megsütöm, pirospaprikával szinezem, beledobom a feldarabolt paradicsomot vagy 1 dl paradicsomlét, 1 dl vizzet öntök hozzá és csendesen 5-10 percig fözöm, hogy a lé kicsit besürűsödjön.
A megfött krumplikat szürőlapáttal kiemelem egy tálba és összetöröm, sózom és hagyom kihülni egy kicsit.
Addig a leveslébe beleszűröm a hagymás keveréket.
Ez adja a színét és ízét.
A tört krumplihoz adok 35 dkg lisztet, sót és összegyúrom, és a feléből kis gombócokat csinálok és beleteszem a forró levesbe.
Addig főzöm csak mig feljönnek a leves tetejére.
Már tálalható is.
A burgonyás tészta másik felét pedig egy kis deszkán kézzel újjnyi vastagra szétnyomkom, kis pogácsákat szaggatok belőle, és forró olajban kisütöm.
Sajttal meghintem a meleg pogikat és fokhagymás sós tejföllel kinálom.
Ebben a hőségben ez elegendő egy ebédre.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.