Hozzávalók:
3 dkg vaj/margarin
3-5 gerezd fokhagyma
1 teáskanál liszt
2 l víz
2 dl főzőtejszín
1 tojássárgája
½ kg krumpli
2 db húsleveskocka
fűszerek:
só, bors, kömény/őrölt/, babérlevél, majoranna, piros arany/elhagyhatók vagy helyettesíthetők/
leves gyöngy, vagy pirított kenyérkocka
10 dkg sajt /reszelve/
a fűszerek a www.toldifuszer.hu termékei
Elkészítés:
A krumplit meghámozom, megmosom és apró kockára vágom.
A fokhagymát megpucolom és apróra vágom.
A vajat/margarint/ a fokhagymával és a liszttel picit megpirítom, majd felöntöm a vízzel, hozzáadom a krumplit és felforralom!
Fűszerezem és hozzáadom a leveskockát is, majd lefedve kb. 30 percig főzőm./a krumpli fajtájától függ/
Ezalatt a tejszínt a tojás sárgájával elkeverem és ha megfőtt a krumpli behabarom vele a levest.
Tálalhatjuk úgy, hogy a tányérra szedünk a levesbetétből és a sajtból, majd erre szedjük a forró levest.
Vagy tálalhatjuk úgy is, hogy a kiszedett leves tetejére szórjuk a levesbetétet és a sajtot.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.