1 kg krumpli
30 – 35 dkg liszt
1 tojás sárgája
1 ek olaj
só
A krumplit meghámozzuk, daraboljuk, majd sós vízben puhára főzzük. A vizet leöntjük róla, jó alaposan lecsöpögtetjük, s még melegen összetörjük. Ha kihűlt, hozzáadunk 2 tk sót, 30 – 35 dkg lisztet, 1 tojás sárgáját, 1 ek olajat. Puha tésztát gyúrunk belőle, s lisztes deszkára borítjuk. Rudat formázunk belőle és kb 1,5 ujjnyi darabokra felvágjuk.
A korongokat alálisztezzük, s palacsinta nagyságúra nyújtjuk.
Palacsinta sütőben sütjük, melyet minden lángos előtt átkenünk olajjal. Ha kész, kicsit lehet sózni – amennyiben szükséges.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.