A hozzávalókat sosem szoktam mérni ehhez az ételhez.
burgonya
só
liszt
A kenéshez zsír és só.
Megfőzzük héjában a burgonyát.
Meghántjuk, burgonyanyomón átnyomjuk.
Megvárjuk amíg kihűl.
Megszórjuk liszttel és megsózzuk.
Összegyúrjuk és annyi lisztet teszünk még hozzá amennyivel jól össze tudjuk állítani.
Henger alakra formázzuk és felvágjuk.
Minden egyes darabot kör alakúra kinyújtjuk.
Anyukám a "sparhelt" tetején megsütötte. Én palacsintasütőben szoktam sütni.
Amikor készen lett az összes akkor olvasztott zsírral megkenjük és megsózzuk.
Feltekerjük mint a palacsintát és már fogyaszthatjuk is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.