80 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 1-2 csapott ek liszt, 2 dl tejföl, 3-4 babérlevél, 1-2 gerezd zúzott fokhagyma, késhegynyi őrölt bors, 1-2 tk őrölt pirospaprika, 2 ek olaj, 1-2 mk só, ízlés szerint.
A krumplit meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk, hideg vízbe tesszük. A hagymát felkockázzuk és az olajon üvegesre pároljuk, majd megszórjuk a pirospaprikával és gyorsan elkeverjük. Hozzáadjuk a krumplit és annyi vizet, hogy a krumplit teljesen ellepje. Sózzuk, borsozzuk. Lefedve puhára főzzük. Eközben tejfölt összedolgozzuk a liszttel és egy kevés vízzel, kézi habverővel simára keverjük - vigyázzunk, ne legyen csomós. Amikor a krumpli már puha, a forró léből egy merőkanálnyit a tejfölhöz keverünk, majd az egészet a forrásban lévő krumplihoz adjuk. Összeforraljuk, forrón tálaljuk. Sült oldalas, vagy fűszeres húsgombóc illik hozzá.
Tipp:
Lehetőleg hosszúkás, keskeny burgonyát vásároljunk hozzá a piacon, vágjuk egyenletes karikákra, így szebb lesz a főzelék és gyorsabban el is készül!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.