Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Krumplifőzelék avagy Majomfogó *

felvitel dátuma: 2016-06-27 21:55:28       mai nézettség: 1       nézettség: 2106
részletes recept
Krumplifőzelék avagy Majomfogó *
Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 1-2 csapott ek liszt, 2 dl tejföl, 3-4 babérlevél, 1-2 gerezd zúzott fokhagyma, késhegynyi őrölt bors, 1-2 tk őrölt pirospaprika, 2 ek olaj, 1-2 mk , ízlés szerint.

Előkészületi idő: 0 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk, hideg vízbe tesszük. A hagymát felkockázzuk és az olajon üvegesre pároljuk, majd megszórjuk a pirospaprikával és gyorsan elkeverjük. Hozzáadjuk a krumplit és annyi vizet, hogy a krumplit teljesen ellepje. Sózzuk, borsozzuk. Lefedve puhára főzzük. Eközben tejfölt összedolgozzuk a liszttel és egy kevés vízzel, kézi habverővel simára keverjük - vigyázzunk, ne legyen csomós. Amikor a krumpli már puha, a forró léből egy merőkanálnyit a tejfölhöz keverünk, majd az egészet a forrásban lévő krumplihoz adjuk. Összeforraljuk, forrón tálaljuk. Sült oldalas, vagy fűszeres húsgombóc illik hozzá.

Tipp:

Lehetőleg hosszúkás, keskeny burgonyát vásároljunk hozzá a piacon, vágjuk egyenletes karikákra, így szebb lesz a főzelék és gyorsabban el is készül!

Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*