nagyon finom volt ,én még tettem bele egy kis örölt szerecsendiot is
Hozzávalók:
1 kg krumpli
2 evőkanál olaj
1+1 teáskanál liszt
4 db babérlevél, majoranna, bors
3-4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
só
2 dl tejföl
A fűszerezéshez Toldi fűszereket használtam.
www.toldifuszer.hu
Elkészítés:
A krumplit meghámozom, megmosom. Félbe vágom és szeletekre vágom. A fokhagymát meg pucolom és apróra vágom.
A 2 evőkanál olajból és 1 teáskanál lisztből rántást készítek és hozzá adom a fokhagymát. A tűzről lehúzva megszóróm a pirospaprikával, elkeverem.
A tűzre visszateszem és bele szedem a krumplit, majd felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
Kevergetve felforraljuk, hozzáadjuk a fűszereket és fedővel lefedve fél óra alatt puhára főzöm.
Ez idő alatt a 2 dl tejföllel és az 1 teáskanál liszttel elkészítem a habarást, ügyelve rá, hogy csomómentes legyen és a megfőtt krumplihoz keverem és néhány percig össze forralom.
Aki szereti ecettel picit pikánsabbá teheti.
Sok féle feltéttel tálalhatjuk. Pl. pörkölttel, fasírttal, sült hússal stb.
Nekem sült csirkemájam volt éppen, ez látható a csatolt fotón!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.