4-5 db .burgonya
1 közepes fej vöröshagyma
4-5 cikk fokhagyma
6 db. egész tojás
so
bors
pirospaprika /örölt /
vegeta kb,1/2 evökanállal
1/4 maréknyi majoránna
simaliszt
egy csokor petrezselyem zöldje
olaj vagy sertés zsir a kisütéshez
/ kenyér , savanyuság /
Ugy irom ahogy én készitem :) Meghámozunk 4 - 5- közepes krumplit /burgonyát / 1 fej vöröshagymát , 4 -5 cikk fokhagymát, ezt beletesszük a turmixgépben kockára vágva , / igy könnyebben darálja össze :) /ráütünk 6 db.egász tojást és összeturmixoljuk. - Amikor már jo pépes befüsszerezzük : so.örölt bors.pirospaprika,kis vegeta kb. 1/4l maréknyi majoránna, simaliszt. / lisztet mindig annyit teszek ,hogy ne legyen nagyon kemény a tésztája -inkább lágyabb legyen folyékonyabb , igy lesz jo könnyü a tésztánk . Mindet jol összekeverjük nyáron ha van friss petrezselyem zöldje egy maréknyit lehet bele tenni / aprora vágva - ettöl még finomabb lesz. ha megvagyunk egy lábasban zsirt vagy olajat felhevitünk ,és kanalanként kisüssük mind a két oldalát. Kenyérrel ,és savanyusággal kénáljuk .Bármilyen savanyusággal nagyon finom . Már ugy is készitettem ,hogy a közepében kemény sajtot tettem ,vagy karikára vágott virslit ,és erre kecsapot - igy is finom . Jo étvágyat kivánok hozzá :))
/ Akinek tetszik kérek szépen 1 liket / tetszik / gombot nyomni :) köszike szépen :)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.