Klassz recept, bevitorlázott a receptkonyvembe, koszi!
4 db nagyobb burgonya
15 dkg sonka
10 dkg bacon
20 dkg reszelt trappista
3 dl tejföl
1 szál póréhagyma
1 db piros kaliforniai paprika
só
őrölt fehér bors
ételízesítő
Előkészítés: A burgonyákat héjában megfőzzük. A paprikát, bacont, sonkát, póréhagymát apró kockákra vágjuk.
Elkészítés: A burgonyákat hosszában kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk. A "kaparékot" villával összenyomkodjuk és elkeverjük 1 dl tejföllel, a reszelt sajt felével, az apróra vágott baconnal, sonkával, paprikával és póréhagymával. Ízesítjük sóval, borssal és vegetával, majd a burgonyákba töltjük. Tetejüket megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük.
A vitorla: póréhagyma zöldje és fogvájó.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.