szerintem nagyon , finom! JO a bemutatasa, majd megprobalom csinalni!!
Hozzávalók 2 literes formához:
A krumplit héjában megfőzzük Mesterszakács Főzőedényben.
A hagymát megpucoljuk és a TW Kézi szeletelővel vékony karikákra szeljük.
Közben elkészítjük az ecetet, sóval, cukorral, borssal, babérlevéllel ízesítve. Itt direkt nem írtam mennyiséget, mert mindenki ízlése szerint készítse el. Forraljuk fel az ecetet. Míg felforr, pucoljuk meg a krumplit, a TW Konyhai előkészítő késsel szeleteljük karikára.
Egy TW Kristály tálba rétegezzük bele a krumplit, hagymát váltakozva. Hagymával zárjuk a sort.
Az ecetet forrón öntsük a krumplira.
1 napig hagyjuk összeérni.
Másnap szűrjük jól le a krumpli salátát, az Új Hullám 4 literes tál segítségével, amihez egy szűrőbetét tartozik.
A tojásokat főzzük jó keményre, a virslit melegítsük meg.
Karikázzuk fel a tojást és a virslit.
Amíg csepeg a salátánk, készítsük el a tartármártást (majonéz, tejföl, kevés fehér őrölt bors), de használhatunk kész saláta dresszinget is.
Keverjük simára a tartárt vagy dresszinget a Konyhai Mindenttudóban a keverőlapát segítségével.
Forraljuk fel a 2 dl vizet, oldjuk fel benne a leveskockát, majd a zselatint. Ezt a zselatinos alapot öntsük bele a tartárba és ezzel is keverjük szép simára a mártásunkat.
A Desszertes gyűrűformából vegyük ki a közepét, ami a gyűrűt hozná létre (most nem kell). Kisebb mennyiségnél bent hagyható, akkor 1,5 literes lesz a forma űrtartalma!
Zárjuk le a gyűrű helyét a formához tartozó kis tetővel
Vékonyan olajozzuk ki mindenhol a formánkat.
Kezdjük el belerakni a hozzávalókat.
Először a tojás, majd a virsli, majd egy adag krumpli saláta, amit óvatosan összekevertünk a zselatinos tartárral. Ezt ismételjük, míg megtelik az edényünk. Zárásként tojáskarikákat tegyünk. Az tál alján maradt tartárral locsoljuk meg a záró tojás sort.
Zárjuk le a formát a tetejével és tegyük a hűtőbe. 4-5 óra alatt megszilárdul.
Kiborításkor először vegyük le a formánk nagy tetejét. Tegyünk rá egy tányért vagy tálcát. Fordítsuk meg az egészet, majd óvatosan vegyük le a kisebbik tetőt is. Így levegőt kap a formánk és szépen kicsúszik a saláta.
Tipp: Pikáns íze miatt, amit az ecetes lé adott a krumplinknak, javaslom sült húsok, grill húsok mellé kínálni, de nagyon finom frissen sütött házi kenyérrel is vagy akár csak magában.
Laktató, finométel kerekedett ki egy titokzatos kérésből.
Javasolt Tupperware termékek:
szerintem nagyon , finom! JO a bemutatasa, majd megprobalom csinalni!!
Köszönöm.
Mi nagyon szeretjük a krumpli salátát de ,hogy formába tegyem még nem jutott az eszembe, Nagyon szépen köszönöm
Nagyon ötletes köszönöm szépen
Köszönöm a hozzászólásokat.
Isteni, koszi szépen!
nagyon guszta, remélem megtudom csinálni.
Biztos, hogy el tudod készíteni. Sok sikert és jó étvágyat hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.