Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Krumpli lángos

felvitel dátuma: 2014-05-07 14:39:14       mai nézettség: 2       nézettség: 10006
részletes recept
Krumpli lángos
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók: 1,50 kg krumpli, , liszt 30-35 dkg  liszt

A liszt minőségétől függ ha szükséges akkor még teszünk hozzá lisztet

Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

Elkészítése: A krumplit egy ek  sós vízben megfőzzük, a vizet leöntjük róla és krumplinyomóval átnyomjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt krumplit lisztel összegyúrjuk és kis cipókat vagdalunk kerekre nyújtjuk és kisütjük. ( Régen sparhert tetején sütötték) én teflon serpenyőben sütöm nem kell zsiradék a serpenyőbe, ha megsült akkor kenjük meg olvasztott zsírral minden lángost

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Judit 2014 augusztus 13

Júj de nagyon szerettem és szeretem a krumpli lángost. Anyukám készítette régebben, általában káposztás bableves mellé.Szeretem olajoson, cukrozva. Amikor ezt készítette, akkor általában nudli is volt az asztalon. Ki fogom próbálni, köszönöm a receptet.

5/10 piccimami 2014 október 2

Szeretem a krumplit minden féle képen. Így a lángost is természetesen. Ki is fogom próbálni ezt.

0/10 Pál Jánosné 2014 október 5

Én is imádom,és már rég sütöttem! :)

0/10 vera néni 2014 december 10

az én családom is nagyon szereti, sajnos, már régen csináltam, el is felejtettem, hogyan kell, most újra " behozom divatba"

0/10 Gyöngyi 2015 május 22

Nagyon tetszik, máris hozzáfogok, Ilonka receptjei nagyon jók, ajánlom mindenkinek!!!

10/10 p klára 2015 június 17

nagyon szeretem mid kettőt

0/10 Barneymaci 2015 szeptember 9

1,50 kg krumplit egy ek vízben főzni?!?!

0/10 apromaria 2015 szeptember 16

0/10 Barneymaci Annyi vízben, amennyi ellepi, a só 1 ek!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*