A levesalaphoz:
2 evőkanál olaj / v. diónyi zsír
1 közepes fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
/ aki szereti, tehet bele karalábét, zellert, paprikát, paradicsomot, fokhagymát /
pirospaprika
só
őrölt bors
A krumpligombóchoz:
25 dkg áttört, főtt krumpli
2 evőkanál liszt
1 evőkanál gríz
2 evőkanál olaj / v. diónyi zsír
aprított petrezselyem
1 tojás
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
Az olajon, / zsíron / megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk az aprított zöldségeket
és együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és felöntjük vízzel / akár a krumpli főzővizével /
és hagyjuk főni.
A gombóc hozzávalóit összegyúrjuk és kis gombócokat formálva a csaknem puhára főtt zöldségekhez adjuk, készre főzzük.
Akkor kész a leves, ha feljöttek a gombócok a leves tetejére.
Egy kis kiegészítés:
Én a hagymát egy kis füstölt szalonnával pirítottam, a gombóckákba, pedig apróra vágott füstölt kolbász csempésztem.
Ettől, még ízletesebb lett.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.