Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 3 szombat Tímea, Irma névnapja

Főoldal » Könnyű » krumpli gombócleves

felvitel dátuma: 2011-10-28 22:47:15       mai nézettség: 1       nézettség: 3068
részletes recept
krumpli gombócleves
Hozzávalók 4 személyre:

A levesalaphoz:

2 evőkanál  olaj  / v. diónyi zsír
1 közepes fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
/ aki szereti,  tehet bele karalábét, zellert, paprikát, paradicsomot, fokhagymát /
pirospaprika

őrölt bors

A krumpligombóchoz:

25 dkg áttört, főtt krumpli
2 evőkanál liszt
1 evőkanál gríz
2 evőkanál olaj  / v. diónyi zsír
aprított petrezselyem
1 tojás

A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

Az olajon, / zsíron / megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk az aprított zöldségeket
és együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és felöntjük vízzel / akár a krumpli főzővizével /
és hagyjuk főni.
A gombóc hozzávalóit összegyúrjuk és kis gombócokat formálva a csaknem puhára főtt zöldségekhez adjuk, készre főzzük.
Akkor kész a leves, ha feljöttek a gombócok a leves tetejére.

Egy kis kiegészítés:
Én a hagymát egy kis füstölt szalonnával pirítottam, a gombóckákba, pedig apróra vágott füstölt kolbász csempésztem.
Ettől, még ízletesebb lett.

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*