Fincsi!:))
· 15 dkg burgonyapehely (bio vagy gyógynövény boltból)
· 2 tk só
· 4 dl forró víz
· 25 dkg sima liszt (+ 5 dkg a deszkaszóráshoz, nyújtáshoz)
· 1 db egész tojás
· olaj a sütéshez
· A burgonyapehelyhez hozzáteszem a sót, leöntöm a forró vízzel és jól elkeverem. Beleütöm a tojást és ezzel is alaposan elkeverem, majd ráöntöm a lisztet és kanál segítségével elegyítem az anyagot. Egy nagyon lágy, könnyen a kezemhez ragadó tésztát kapok.
· Alaposan lisztezett deszkára borítom és összegyúrom (lágyan vigyázva mert nagyon ragadós) úgy a tésztát, hogy szép felülete legyen.
· Kétfelé veszem a tésztát, mert így jobban lehet vele dolgozni, nem ragad le olyan gyorsan, míg kiszaggatom.
· Figyelve, hogy ne ragadjon le a tészta (alálisztezek) kinyújtom, szaggatom, és forró olajban kisütöm. Vigyázni kell, mert hamar megég!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.