Krumpli gombóc szilvalekvárral.
Hozzávalók: 2 kg burgonya, ,só, liszt annyi amennyit a burgonya felvesz, és szilvalekvár. 4 szelet szárazkenyér, vagy zsemlemorzsa, olaj a píritásához.
A burgonyát megfőzzük, burgonyanyomóval átnyomjuk, és kihűtjük, majd annyi lisztet adunk hozzá hogy ne legyen kemény se lágy kb 25 – 30 dkg .majd 1 -1.5 cm nyújtjuk kockára vágjuk és lekvárt rakunk a közepére és gombócokat formálunk. Majd sós vízben kifőzzük ha feljött a víz tetejére olya 5 percig főzzük még. Én száraz kenyeret reszelek le és megpirítom és abban fogatom be a gombócokat,és porcukorral tálalom. Ebből a tésztából lehet nudlit is készíteni, így sósan vagy túróval.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.