Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 13 vasárnap Ida névnapja

Főoldal » Krémsajtos-túrós gyümölcstorta

felvitel dátuma: 2016-01-09 18:22:17       mai nézettség: 1       nézettség: 1663
részletes recept
Krémsajtos-túrós gyümölcstorta
Hozzávalók 1 személyre:

 Hozzávalók:

(26 cm-es tortaformához)

10 tojásból készült piskóta

Hozzávalók a krémhez:

500 g mascarpone
350 g sűrű tejföl 
25 dkg túró
2,5 dl habtejszín
10-12 evőkanál porcukor
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál vanília eszencia vagy 1 cs. vaníliás cukor vagy 1 vaníliarúd kikapart magjai
25 g zselatin
1 dl víz
bármilyen gyümölcs
A tetejére díszítéshez: Ízlés szerinti gyümölcsök
2,5 dl habtejszín + 1 cs habfixáló por, 
1 kis zacskó színtelen tortazselé

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:
1. A piskótát - 10 drb tojásfehérjét kiverünk 10 kanál k.cukorral keményre ,majd hozzátesszük a 10drb  tojássárgáját majd 10 kanál lisztet és 1 drb  sütőport  kilisztezett tortaformában megsütjük - kihűtjük 

2. A krém hozzávalói közül a tejszínt először habbá verjük.

3. A krém többi hozzávalóját elkeverjük. Elősször a túrót keverjük kicsit el a robotgép táljában, hogy összetörjön, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a krémsajtot, és a többi hozzávalót, és alaposan elkeverjük.

4. Kis lángon, kevergetve felolvasztjuk a zselatint, elvegyítjük 3 evőkanál krémmel, majd hozzáöntjük a többi krémhez, és az egészet alaposan összekeverjük. (Fontos ez a keverési sorrend, különben a zselatint, ha egyben beleöntenénk a krémbe, akkor hamar csomósodna).

A barackot (ízlés szerint esetleg egyéb gyümölcsöket) a végén keverjük hozzá egy kanállal, hogy ne törjenek össze.

5. A piskótát 2 (esetleg 3) részre vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a kapcsos tortaformába, megtöltjük a krém nagy részével, majd rátesszük a másik piskótalapot, és a tetejét megkenjük a maradék krémmel. Pár órán át tegyük a hűtőbe dermedni, de a legjobb egy egész éjszakára. Nagyon jó állagú krémet fogunk kapni másnapra.

6. Pár óra múlva/másnap jöhet a díszítés.
Érdemes az egész tortára vékonyan felvert tejszínt kenni, esetleg kis habrózsákat rajzolni a szélére. Ízlés szerinti gyümölcsökkel kirakjuk a torta tetejét, esetleg oldalát.Én kandírozott gyümölcsöt használtam.

 

Szakács: Mari


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*