6 db csirkemell filé
1 kg mirelit vegyes zöldség /tavaszi keveréket használtam:brokkoli,karfiol,sárgarépa,zöldborsó,
kukorica,zöldhüvelyű bab
20 dkg tömlős krémsajt
20 dkg főtt füstölt tarja
1 cs.újhagyma
20 dkg trappista sajt
1 nagy doboz tejföl
5 dkg vaj
ételízesítő
őrölt fehér bors
só
petrezselyemzöld
Előkészítés:A csirkemelleket szétnyitjuk,kiklopfoljuk,sózzuk.Az újhagymát és a tarját apróra vágjuk.A zöldséget megpároljuk a vajon egy kis ételízesítővel,petrezselyemzölddel és borssal.
Elkészítés:Az apróra vágott tarját és újhagymát elkeverjük a krémsajttal,sóval,borssal ízesítjük majd a csirkemellekbe töltjük.A hússzeleteket összehajtjuk és fogvájóval összetűzzük.Egy tepsi vagy jénai aljára terítjük a zöldséget,ráhelyezzük a betöltött csirkemelleket.Tejföllel meglocsoljuk,reszelt sajttal megszórjuk és előmelegített sütőben lefóliázva 20-30 percet sütjük.Levesszük a fóliát és a sütőbe visszatéve pirosra sütjük /kb. 15-20 perc /
Petrezselymes rizst készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.