- 4 szelet tarja
-15 dkg krémfehérsajt
- pici natúrjoghurt és fokhagyma
- ételízesítő, só, bors, bazsalikom
- 3 tojás
- zsemlemorzsa
Lereszelem a krémfehérsajtot, adok hozzá reszelt fokhagymát és egy nagyonpici natúr joghurtot, kb annyit, hogy masszát kapjak.
Kikloffolom a tarjákat, beszórom őaz egyik felüket ételízesítővel, sóval és borsal. Belehalmozom az előbb elkészített keveréket. Félbehajtom és jól összenyomkodom, a külsejét is beszórom ételízesítővel. Felverek 2 tojást és a húsokat megforgatom benne.
Felforrósított olajba teszem őket (én egy nappal korábban egy kisebb befőttesüvegbe öntöttem olajat és dobtam bele néhány erőspaprikát), rövid ideig letakarom fedővel, majd leveszem róla és készre sütöm. Mregmaradt egy pici tojás, ahhoz hozzáütöm a maradék egyet, picit megsózom, keverek hozzá zsemlemorzsát és kisütöm (én pufinak hívom az így kapott "pogácsát")
Most épp rizibizivel, céklával és csalamádéval tálaltam.
Jó étvágyat! :)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.