Nagyon guszta!!!
Tésztához:
Szirup:
Krém:
Először a cukorból és vízből szirupot készítünk.
Ha kihűlt hozzákeverjük a vanília aromát. – A szirupnak teljesen ki kell hűlnie!
Felhasználás előtt a Tante Fanny teljes kiőrlésű rétestésztát kivesszük a csomagolásból, és szobahőmérsékleten 10 percig pihentetjük.
A 6 db réteslapból két tészta alapot készítünk (a tészta alap 4 rétegből fog állni):
Sütési méret: 24*36 cm
A krémhez 8 dl vizet a porcukorral felfőzzük. A vaníliás pudingokat az 1 dl tejjel és a vaníliás cukrokkal elkeverjük, hozzáöntjük a cukros vízhez. Szép simára főzzük.
A pici sóval, kristálycukorral felvert tojás fehérjét a még forró (tűzről levett) pudingba, fakanállal óvatosan beleforgatjuk. Visszatesszük a tűzre és kevergetve, még kb. 3 percig, főzzük.
Készítési méret: 22*35 cm
Hideg helyre, hűtőbe tesszük. Tálalás előtt, a tetején kialakított kockák/szeletek mentén, éles késsel felvágjuk.
Megjegyzés:
– Ha magasabb krém réteget szeretnénk, akkor 4 pudingból készítsük (L. http://www.receptlap.hu/recept/franciakremes__20_db_2024 receptnél).
– Elkészíthetjük szirup nélkül is, csak olajjal/vajjal kenve. A réteslap rétegek azonban kicsit „repülősök” lesznek. (Lásd II. kép.)
(Szirup eredeti receptje: http://latsiakonyhaja.blogspot.com/2011/01/gorog-kremes.html )
(Recept változat)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.