A tésztához:
1,5 dl napraforgó olaj
25 dkg cukor
5 tojás
2 ek kakaópor
1,2 dl tej
45 dkg liszt
1 csomag sütőpor
4 nagy őszibarack
A krémhez:
2 csomag tejszinizű pudingpor
5 dl tej
12 dkg cukor
25 dkg margarin
Tetejére:
csokireszelék vagy tortadara
Az olajat elkeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadva a tojásokat, mindegyikkel jól elkeverjük. Belekeverjük a kakaóport, majd a lisztet, a sütőport, a tejjel váltakozva. Simára keverjük, kikent tepsibe simitjuk. (Tepsi mérete: 28x34 cm) A barackokat felszeleteljük, egyenletesen kirakjuk vele a massza tetejét. Előmelegitett sütőben 170 fokon kb. 30 percig sütjük. Tűpróba!!!
A krémhez való tej egy részében elkeverjük a pudingporokat. A többi tejet a cukorral főni tesszük. Ha fő, hozzáöntjük a pudingporos tejet, kevergetve, sűrűre főzzük. Időnként megkeverve, kihűtjük a pudingot. Ha már majdnem hideg, hozzáadjuk a margarint, és habosra keverjük.
Bevonjuk krémmel a süti tetejét. Megszórjuk csokireszelékkel vagy tortadarával.
Néhány óra múlva szeletelhetjük.
(Eredeti forrás: gerdi)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.