1 l víz
cukor nálam 15 dkg de ízlés szerint
1 tk fahéj
1 citrom leve +1 karikázva
1 tk csillag ánizs
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
2 dl tejszín
A kimagozott meggy egyik felét tegyük egy edénybe, majd öntsük fel a vízzel. Adjunk hozzá az ízlés szerinti mennyiségű cukrot, a vaníliás cukrot, nyomjuk bele a citromlevet, majd tegyük bele a fűszereket. Ezután forraljuk ki, majd mérsékelt lángon főzzük kb. 10 percig.
Amikor megfőtt, botmixerrel pépesítjük a levest, majd tegyük vissza a tűzre, és újra forraljuk fel.
A tejszínt keverjük simára a vaníliás pudingporral, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe .Ha csomósodna akkor újra mixeljük át egy picit .
Ezután a meggy másik felét tegyük bele , és főzzük pár percig, csak hogy besűrűsödjön. Tálalás előtt ízlés szerint hűtsük langyosra, vagy hűtőszekrényben jó hidegre.
Tálalás előtt a jól lehűtött levesbe citrom karikákat rakunk .
Jó étvágyat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.