Nagyon szép fincsi és mutatós süti!!:))
10 dkg porcukor
15 dkg zsír,
2 egész tojás,
40 dkg liszt,
1/2 sütőpor
Főzöt krém:
3 dl tej ,
3 kanál liszt,
20 dkg cukor,
15 dkg vaj
1 vaniliás cukor mandula aroma (felet használtam) 50-54 darab lett!
Zalában egyszer egy esküvőre készítette keresztanyám, most megkaptam a receptet!
Mindenhol kerestem, de krémmel töltve sehol sem találtam!
A porcukrot a zsírral és a tojással jól kikeverem,m ajd a liszttel és a sütőporral tésztát gyúrok.
Megfelezem és az egyik részbe kevertem kakaót!
Lehet ételszínezékkel variálni én már láttam világos és rózsaszín kombinációt is!
Vékonyan belenyomkodom a kifli formákba és 10 perc alatt megsütöm.
Picit hül aztán szépen kijöm a formából!
Elkészítem a krémet:
A tejben elkeverem a lisztet a fele cukorral majd felfőzöm.
A vajat elkeverem a cukor másik felével mikor a lisztes krém kihül összekeverem a kettöt, majd mandula aromával ízesítem!
Kicsit Shrekkes lett!
Megtöltöm az üregeket majd két külömböző színűt össze teszek!
A krém nem lett nagyon kemény!
Másnapra szépen megpuhul!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.