Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Desszert étel receptek » Krémes gyors leveles tésztából

felvitel dátuma: 2011-06-10 18:41:39       mai nézettség: 1       nézettség: 3484
részletes recept
Krémes gyors leveles tésztából
Hozzávalók 4 személyre:

Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj/margarin
  • 1 tojásfehérje
  • 6 evőkanál víz
  • 1 1/2 evőkanál ecet
  • pici

Krém:

  • 9 dl víz
  • 10 dkg porcukor
  • 3 db vaníliás puding (főzős)
  • 2 vaníliás cukor
  • 4 tojásfehérje
  • 7 dkg kristálycukor
  • pici

Szóráshoz: porcukor

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

A tésztához a liszttel elmorzsoljuk a vajat/margarint, majd hozzáadjuk a sót, tojásfehérjét, vizet, ecetet és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Vékonyra kinyújtjuk a tésztás, hosszanti oldaláról feltekerjük. Négy egyforma részre vágjuk. Egyenként kinyújtjuk, egymásra fektetjük és 20-30 percig a hűtőben pihentetjük.
Pihentetés után a tésztát kétfelé vágjuk, és mindkettőt vékonyra kinyújtjuk – kb. 24*36 cm méretűre. (Kicsit lágy, közben óvatosan lisztezhetünk.) Megszurkáljuk, előmelegített sütőben, 180-200 fokon, sütőlapon/gáz tepsi hátoldalán 8-10 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. Majd formára igazítjuk, kb. 20*33 cm méretűek lesznek. Az egyik lapot 3x5 = 15 db kockára vágjuk.

A krémhez 8 dl vizet a porcukorral felfőzünk, a vaníliás pudingokat 1 dl vízzel elkeverjük és a cukros vízhez öntjük, a vaníliás cukrot is és kevergetve, simára főzzük.
A tojásfehérjéket pici sóval és a kristálycukorral kemény habbá verjük, a tűzről levett forró pudingba óvatosan belekeverjük. Visszatesszük a tűzre a krémet és kevergetve, még kb. 3 percig főzzük.
Az egészben hagyott, formázott tésztalapot, a méretével azonos, magas falú tepsibe (kapcsos) tesszük és a forró krémet ráöntjük, elsimítjuk. A kockákat egyenként a tetejére helyezzük, megszórjuk porcukorral és hűlni hagyjuk.
Hűvös helyen, hűtőben tároljuk.
Fogyasztás előtt a kockák mentén, éles késsel szeleteljük.

Megjegyzés: Mirelit leveles tésztából is készíthető. – Lehet magasabb krémet készíteni, és hab réteggel is. Krém és hab/máz leírás a „Franciakrémes – 20 db” receptnél.

(Csak recept variáció)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*