Hozzávalók a tésztához:
20 dkg étcsokoládé
3 tojás
35 dkg liszt
20 dkg cukor
15 dkg vaj
3 dl tej
3 dl habtejszín
1 teáskanálnyi sütőpor
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
1 dl habtejszín
1 teáskanálnyi vaj
Elkészítése:
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk. Mikor langyosra hűlt összekeverjük a kikavart vajjal és hozzáadjuk a tojásokat is. Lassan hozzáadjuk a tejet, a tejszínt, a lisztet és a sütőport is. Krémesre keverjük, majd kivajazott sütőformába öntjük. 180 fokos sütőben 40-50 percen át sütjük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és simára keverjük a vajjal és a tejszínnel, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét. Hagyjuk, hogy a glazúr szilárddá váljon és szeletelhetjük is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.