A leveles tésztából 2-3 mm vastag lapokat nyújtok, a tepsinél mindenhol 2-2 cm-rel nagyobbat, mert sütéskor összehúzódik .A sütőt 200 fokra állítom. A lapot a tepsi hátulján sütöm. Érdemes egy rácsot tenni a lapra, ami megakadályozza, a felpúposodást 3-4 perc sülés után a ráhelyezett rácsot kissé elfordítom. Nagyon könnyen megég, figyelni kell!.
Kiveszem, és rácsostul langyosra hűtöm, majd a rácsot leveszem és a lapot óvatosan az asztalra csúsztatom. A tepsit hagyom még hűlni, majd a másik lapot is ugyanígy kisütöm. Ha a lapok kihűltek, akkor pontos méretre vágom őket egy recés kés segítségével. Az egyiket beleteszem abba a tepsibe, amelyben a krémes lesz, a másikat pedig kockákra vágom.
Másik megoldás, eleve felkockázni a krémes tetejét, és úgy sütni. Ennek az a hátránya, hogy a vágási szélek mentén „lezárjuk” a széleket, így nem lesz olyan szép leveles. Bátran süssük egyben és recés késsel óvatosan vágjuk fel.
A krém elkészítése:
Szétválasztom a tojásokat, a sárgákat egy lábosba és a fehérjéket egy akkora habverő tálba, hogy majd az összes krém elférjen benne.
A sárgákat 100 g cukorral krémes-fehérre keverem, hozzáadom a lisztet és a zselatint, beleteszem a vaníliát, majd a tejet fokozatosan, és csomómentesre keverem. Mérsékelt lángon, folytonos keverés mellet sűrűsödésig melegítem. Nem szabad forrnia! Max. 80 fokra melegítsük, mert kicsapódik! Ha kész, belekeverem a vajat és hűlni hagyom, ez alatt a tojásfehérjékből kemény habot verek. Ha már habos beleadom az ecetet és azzal készre verem. Ezután 100 g cukrot is beleadok, tovább verem, amíg szép fényes lesz.
Másik megoldás, 2 csomag vanília pudingot főzünk 6 dl tejben és 2-3 tojásfehérjéből készített habbal lazítjuk. Ezt terítjük a lapra.