Hozzávalók:
A tésztához: 7 tojás sárgája, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 8 evőkanál víz, 20 dkg liszt, fél csomag sütőpor.
A krémhez ( hab + főzött krém):
A habhoz: 7 tojás fehérje, 6 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor.
A főzött krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, fél liter víz, 5 evőkanál cukor.
A tészta tetejére a habhoz: 4 dl tejszín, 1 csomag vaníliás cukor
A 7 tojás sárgáját a kétféle cukorral habosra keverjük, közben a vizet kanalanként adagoljuk hozzá. Végül belevegyítjük a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsiben sütjük.
A 7 tojás fehérjét a 6 evőkanál cukorral jó keményre felverjük és félretesszük.
A 2 csomag vaníliás pudingport az 5 evőkanál cukorral fél liter vízben felfőzünk és rögtön, még forrón összevegyítjük a tojáshabbal.
Amint a tészta kisült és meghűlt, a tetejére simítjuk a pudingos habos krémet.
Végül kemény habbá verjük a tejszínt a vaníliás cukorral majd óvatosan a pudingos habos krém tetejére kenjük.
Hűtés után kockákra szeletelhető.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.