Nagyon szép!
320 ml víz
3 evőkanál olaj
1 teáskanál zsír
3 kávéskanál só
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál 10% ecet
50dkg BL55 liszt
10dkg BF53 félfogós
20dkg BL80 kenyérliszt
1 kanál Tönkölybúza liszt
1 kávéskanál sikér
1kávés kanál zabpehely
4 dkg élesztő
+ Kovász
Kovászt előző nap kell elkészíteni!
120 ml víz
2 dl pohár BL55 liszt
1evőkanál olaj
1kávéskanál só
1 dkg élesztő
Az összes hozzávalót beleteszem a gépbe és mikor megkel,kiveszem deszkára és kicsit megformázom. Pataki tálba teszem. Lehet kreatívkodni a tésztával. Vagy pengével vágok mintákat, vagy a tésztából veszek el keveset és azzal mintázom. A tálban 20 percig kelesztem,majd a tetőt rátéve forró 210 fokos sütőbe tolom A tálat előre be kell áztatni,nehogy elrepedjen 50percig sütöm és leveszem a tetőt róla. Ha nem elég piros akkor még visszateszem és pirosra sütöm. Mikor kiveszem a tálból,bespriccelem vízzel. Lehet gyönyürködni a szép illatos kenyérben.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.