Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Kráter szelet

felvitel dátuma: 2012-03-03 20:54:35       mai nézettség: 2       nézettség: 2148
részletes recept
Kráter szelet
Hozzávalók 6 személyre:

A pudinghoz:

  • 1 csomag vanília puding
  • 1 csomag eper puding
  • 4,5 dl barackkompót (ha nincs annyi, akkor tejjel ki kell egészíteni, és ez megy a vaníliás pudinghoz)
  • 4,5 dl tej
  • 6 evőkanál cukor

A tésztához:

  • 5 tojás,
  • 25 dkg cukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 1 dl tej,
  • 1 dl olaj,
  • 25 dkg liszt,
  • 2 evőkanál kakaó,
  • 1 csomag sütőpor

A mázhoz:

  • 2 kis pohár tejföl,
  • 4 evőkanál porcukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor
Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 40 perc

Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Először a pudingokat készítjük el. Ehhez 2 db 1 l-res Mesterszakács Nyeles Főzőedényre lesz szükségünk. A vaníliás pudingot a kompót lében főzzük meg, ha kell, kiegészítjük tejjel. Az epres pudingot tejjel, vagy ha van otthon 100%-os eperlé, akkor azzal is készülhet a tej helyett.

A pudingot félretesszük, kihűtjük. Néha keverjük meg, hogy ne legyen hártyás a teteje.

Tészta elkészítése:

A 3l-es Konyhaművész Pro Tálba tesszük a tojásfehérjét és kemény habbá verjük. Mikor kemény, beleöntjük a vaníliás cukorral kevert kristálycukrot, és tovább verjük a habot. Amikor a cukor is elkeveredett, beletesszük a tojás sárgákat és azzal is elkeverjük. Ezután a sütőporos lisztet is hozzákeverjük, és közben lassan adagoljuk a tejet és az olajat a masszához. Végül belekeverjük a kakaóport is.

Zsírozott, lisztezett, 22x38 cm-es tepsibe öntjük a kakaós piskótamasszát.

Most következnek a pudingok. A Konyhaművész Mérőkancsóba teszünk hideg vizet. Egy kis TW Kávéskanál segítségével, beleszaggatjuk a pudingokat a kakaós masszába úgy, hogy a kiskanalat a hideg vízbe mártogatjuk, hogy könnyen lecsússzon a puding és ne ragadjon a kanálra.

Közben a sütőnket előmelegítjük 180 fokra.

Miután az összes pudingot beleszaggattuk a tésztánkba, betesszük a sütőbe és kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

Mivel minden tűzhely más, javaslom a tűpróbát elvégezni.

Míg sül a kráterünk, elkészítjük a tejfölös mázat a tetejére.

A tejfölt beletesszük a Gyorskeverőbe, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot és pár tekeréssel szép simára keverjük.

A megsült kráter szeletre forrón ráöntjük a tejfölt, elsimítjuk és hagyjuk kihűlni.

Kihűlés után kockákra szeletelve kínáljuk.

Elkészítéshez javasolt Tupperware termékek:

  • 2db 1l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedény
  • Konyhaművész Pro Tál
  • Konyhaművész Mérőkancsók
  • Új Hullám Tányérok
  • Új Hullám kis tálak
  • TW Digitális Konyhamérleg
  • Szilikon Keverő
  • Gyorskeverő
  • TW Kávéskanál
  • TW Új Generációs Sajtkés a szeleteléshez (nem tapad hozzá a sütemény)
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Anikó 2012 március 7

Lehet Te foglalkozol a Tupperware termékekek, de ezek nélkül is lehet elkészíteni sok mindent.

0/10 Marcsi64 2012 március 8

Kedves Anikó. Valóban. csakhogy ez a Receptek Tupperware termékekkel készítve kategóriában van.

0/10 Marcsi64 2012 március 8

Akinek így nem felel meg ne olvassa, de nagyon sokan kérték és olvassák, mert vannak Tupperware termékeik vagy éppen a receptekkel ismerik meg azokat. Nézzünk, olvassunk, mielőtt hozzászólást írunk: Fajta étel receptek  Receptek Tupperware edényekben (110)  Ezt láthatod a besorolásoknál a receptek alatt a főoldalon. Köszönöm véleményezésed Kedves Anikó.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*