Nagyon gusztusos kifogom próbálni.
Krémhez:
Mázhoz:
tepsi méret: 20*26 cm
A vaníliás pudingot a tejjel, cukorral, vaníliás cukorral elkészítjük. Kevergetve kihűtjük.
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral kikavarjuk. Beleöntjük a tejet, olajt, a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet. Végül, a pici sóval kemény habbá vert tojásfehérjét – először az egyharmadával lazítjuk, majd a többit óvatosan beleforgatjuk.
Kikent, lisztezett (sütőpapíros) tepsibe öntjük. A kihűlt pudingot „rászaggatjuk” kanállal a tésztára.
Előmelegített sütőben 170 fokon, 25 percig sütjük (tűpróba).
A mázhoz a joghurtot összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal. A forró tészta tetejére kenjük. Visszatesszük a tepsit a forró sütőbe és szépen hagyjuk rászáradni a mázat.
Ha kihűlt, kockákra (4x5 = 5x5 cm-es = 20 db) vágjuk.
Megjegyzés: Ez a joghurtos változat ízben lágyabb (eredeti tejföllel).
(Recept variáció, kis adag)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.