Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 3 szombat Tímea, Irma névnapja

Főoldal » Könnyű » Kráter szelet - 20 db

felvitel dátuma: 2011-03-18 21:46:48       mai nézettség: 3       nézettség: 4038
részletes recept
Kráter szelet - 20 db
Hozzávalók 3 személyre:
  • Tésztához:
  • 3 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1/2 dl tej
  • 1/2 dl olaj
  • 15 dkg rétesliszt
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1/2 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 1 csomag vaníliás puding
  • 3 dl tej
  • porcukor (ízlés szerint)
  • 1 vaníliás cukor

Mázhoz:

  • 1 kis pohár joghurt (175 g)
  • 2 púpos evőkanál porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 25 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

tepsi méret: 20*26 cm

A vaníliás pudingot a tejjel, cukorral, vaníliás cukorral elkészítjük. Kevergetve kihűtjük.
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral kikavarjuk. Beleöntjük a tejet, olajt, a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet. Végül, a pici sóval kemény habbá vert tojásfehérjét – először az egyharmadával lazítjuk, majd a többit óvatosan beleforgatjuk.
Kikent, lisztezett (sütőpapíros) tepsibe öntjük. A kihűlt pudingot „rászaggatjuk” kanállal a tésztára.
Előmelegített sütőben 170 fokon, 25 percig sütjük (tűpróba).
A mázhoz a joghurtot összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal. A forró tészta tetejére kenjük. Visszatesszük a tepsit a forró sütőbe és szépen hagyjuk rászáradni a mázat.
Ha kihűlt, kockákra (4x5 = 5x5 cm-es = 20 db) vágjuk.

Megjegyzés: Ez a joghurtos változat ízben lágyabb (eredeti tejföllel).

(Recept variáció, kis adag)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

6/10 Tünde 2011 március 19

Nagyon gusztusos kifogom próbálni.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*