Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Kráter sütemény

felvitel dátuma: 2013-10-06 16:51:00       mai nézettség: 2       nézettség: 1256
részletes recept
Kráter sütemény
Hozzávalók 4 személyre:
Puding:
2 csomag tetszés szerint puding /vaníliás, puncs, eper, tejszín stb./
9 dl tej
6 evőkanál cukor

Tészta:
5 db tojás
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl tej
1 dl olaj
25 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:
Ezt a receptet egy kicsit átdolgoztam, mert a klasszikus elkészítési módnál a piskóta nem olyan lett amilyennek szerettem volna, szóval jöjjön az én magas piskótás receptem, ugyan azokkal a hozzávalókkal mint a rendes receptben.

A pudingot megfőzzük a szokásos eljárás szerint.
A tojások szét választjuk a tojásfehérjéket felverjük a porcukorral (legmagasabb fokozat: 6-7 perc) hozzáadjuk a tojássárgákat egyenként, a vaníliás cukrot, olajat, tejet. Egy kis tálban összekeverjük a lisztet, kakaóport és a sütőport, majd egy fakanál (ha van lyukas fakanalatok az a legjobb) segítségével beleforgatjátok. Kivajazott kilisztezett tepsibe öntitek, kicsit megrázogatjátok, hogy elterüljön a tészta. Majd egy evőkanál segítségével ide-oda kanalaztok a pudingból. 170-180°C - légkeverésen tűpróbáig sütitek.

(Én az ilyen piskótás recepteknél szeretem inkább kivajazni kilisztezni a tepsit, mert szebb mint mikor a sütőpapír a csücskökbe belóg és esztétikátlan.... aprósüteményekhez tökéletes a sütőpapír számomra de ilyeneknél nem :D)
Szakács: Barbus


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*