Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Koviubi

felvitel dátuma: 2011-06-22 12:56:37       mai nézettség: 1       nézettség: 2049
részletes recept
Koviubi
Hozzávalók 1 személyre:

Hozzávalók (5 literes üveghez):

  • 2 kg kovászolni való uborka
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 3 ek só
  • 2 szelet kenyér, ami akár rozsos vagy teljes kiőrlésű is lehet, esetleg zsömle/kifli, csak friss legyen
  • víz
  • aki szereti, az zöld fűszert is tehet bele: leggyakrabban kapor, de finom csomborral is például. Én most csak fokhagymát tettem bele.
Előkészületi idő: 5 perc


Elkészítés:

Az uborkákat alaposan mossuk át, majd egy tál vízben tegyük el kiázni. Fél óra múlva öntsük le a vizet és dörzsöljük át. Ezt még kétszer érdemes megcsinálni, hogy biztosan tiszta legyen az ubi. Ez nagyon fontos, illetve az üveg is nagyon-nagyon legyen tiszta, különben megbuggyanhat a folyamat során. Egy lábosban forraljunk fel kb 3 liter vizet. Nem mértem, az az igazság. Ami felesleges volt, azt kiöntöttem. Szóval forraljuk fel, bugyogjon. Majd hagyjuk lehűlni 40-50 fok közöttire. Az uborkákat ezalatt tegyük az üvegbe. Kétszer keresztbe is vághatjuk a közepéig, így amikor elkészül, cikkekre tudjuk szedni. Szóval az uborka fele az üvegben, akkor 2 gerezd fokhagymát vágjunk félbe, majd tegyük rá. Ezután ismételjük meg (ide jöhet a még a kenyér előtt a zöld fűszer), végül tegyük rá a kenyeret. Annyira öntsük fel a vízzel, hogy a kenyér egy része kilógjon. Zárjuk le, tegyük napos helyre és 3-4 nap múlva élvezhetjük is a finom ízeket. A levét szűrjük le és azzal tároljuk.

 

Tipp: Láttam már olyat, aki a dinnyét is kovászolta. Persze a kicsiket. Valamint néha egy macskapöcs paprikát félbe vágok és azzal teszem el. Jó kovászolást mindenkinek!

Szakács: Nárcica


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*