Hozzávalók (5 literes üveghez):
Az uborkákat alaposan mossuk át, majd egy tál vízben tegyük el kiázni. Fél óra múlva öntsük le a vizet és dörzsöljük át. Ezt még kétszer érdemes megcsinálni, hogy biztosan tiszta legyen az ubi. Ez nagyon fontos, illetve az üveg is nagyon-nagyon legyen tiszta, különben megbuggyanhat a folyamat során. Egy lábosban forraljunk fel kb 3 liter vizet. Nem mértem, az az igazság. Ami felesleges volt, azt kiöntöttem. Szóval forraljuk fel, bugyogjon. Majd hagyjuk lehűlni 40-50 fok közöttire. Az uborkákat ezalatt tegyük az üvegbe. Kétszer keresztbe is vághatjuk a közepéig, így amikor elkészül, cikkekre tudjuk szedni. Szóval az uborka fele az üvegben, akkor 2 gerezd fokhagymát vágjunk félbe, majd tegyük rá. Ezután ismételjük meg (ide jöhet a még a kenyér előtt a zöld fűszer), végül tegyük rá a kenyeret. Annyira öntsük fel a vízzel, hogy a kenyér egy része kilógjon. Zárjuk le, tegyük napos helyre és 3-4 nap múlva élvezhetjük is a finom ízeket. A levét szűrjük le és azzal tároljuk.
Tipp: Láttam már olyat, aki a dinnyét is kovászolta. Persze a kicsiket. Valamint néha egy macskapöcs paprikát félbe vágok és azzal teszem el. Jó kovászolást mindenkinek!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.